AKTUELNO

Bakir Izetbegović razgovarao s Fahrudinom Radončićem o ulasku SBB-a u vlast

SDA čeka zeleno svjetlo Saveza za bolju budućnost

S. Mujić

24.4.2019

Vidio sam se s gospodinom Radončićem, za sada još nemam zeleno svjetlo od SBB-a, razgovori će se nastaviti, kazao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, za Avaz TV komentirajući nastavak pregovora o formiranju vlasti na državnom nivou.

Podsjetimo, na posljednjem susretu lidera SDA, HDZ-a BiH, SNSD-a - Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika - dogovorena je raspodjela ministarskih pozicija u Vijeću ministara BiH. Tom prilikom Dodik je kazao da će za ministra sigurnosti BiH Stranka demokratske akcije predložiti predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Radončić je tada za Avaz TV izjavio kako nije upoznat s detaljima sastanka te da “nema komentar”.

- Ja mislim da nama treba jedan široki front, što manje stranaka u opoziciji, a što više probosanskih u poziciji - istaknuo je Izetbegović.

SBB je poželjan partner i za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu, kazao je Izetbegović, naglasivši da stranke ljevice (SDP BiH i Naša stranka) bespotrebno “prave problem”.

- Mislim da su bez potrebe napravili jedan problem. Općenito mislim da su lijeve stranke napravile problem nakon izbora izbjegavanjem koalicije sa izbornim pobjednikom – SDA, tako da ne mogu nagađati šta će se desiti u Tuzli – kazao je Izetbegović.

Kada je riječ o “novom pravcu” u formiranju vlasti u TK, koji je najavio PDA, Izetbegović je rekao da se prave razni pravci lijevo–desno, naprijed–nazad, umjesto da se napravila logična stvar, ili SDP sa SDA ili SDA sa PDA ili sve tri zajedno, naglasivši da je Stranka demokratske akcije nudila i kombinaciju SDA – PDA – SBB, ali da je to odbila PDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.