NAJAVA Na kioscima diljem BiH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Potjernice uzalud napisane

Avaz.ba
25.04.2019 06:35

Donosimo priču o braći Arminu i Nerminu Ćulumu, uhapšenima, pa oslobođenima zbog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, za koje naš izvor tvrdi da ih prvobitno nisu smjeli uhapsiti sanski policajci, nego su tražili pomoć Jedinice za podršku MUP-a USK. Ćulumi su još u martu prošle godine proglašeni opasnima po sigurnost BiH, a niko ne zna jesu li zbog toga pod nadzorom.

Otkrivamo i nove detalje iz istrage o ubistvu Slaviše Krunića.

Papan kod Pape, naslov je današnje „Minute“ našeg kolumniste Bakira Hadžiomerovića, koji piše o predstojećoj posjeti Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, papi Franji.

Istražili smo i šta donose izmjene Pravilnika o načinu kontrole cijena lijekova u BiH te šta će biti s najavljenim uštedama za koje se govorilo da će iznositi desetine miliona maraka.

Bili smo u obnovljenoj Aladža džamiji u Foči koja će svoja vrata svečano otvoriti 4. maja.

Vlada FBiH danas odlučuje hoće li od 1. maja poskupjeti plin koji građani BiH ionako plaćaju po najvišoj cijeni od svih potrošača ovog energenta u Evropi.

Otkrivamo i kako je Vijeće ministara BiH podijelilo 600.000 KM iz tekuće budžetske rezerve te bez čijeg je to mišljenja uradilo, iako je ono obavezujuće.

Nastavlja se sramno nagrađivanje ratnih zlikovaca u manjem bh. entitetu, a danas otkrivamo kojeg je generala agresorske Vojske RS nagradila Skupština općine Lopare, iako je on naređivao ubijanje djece u Tuzli.

S nadom da će u ovoj zemlji jednoga dana biti bolji život, jučer smo pratili takmičenje mladih bh. inovatora koji su zasigurno ponos ove države. Kako riješiti problem siromaštva u ruralnim krajevima, kako uspješnije liječiti tuberkulozu, samo su neke od ideja koje su predstavili mladi.

Odlazak ljekaru „s kesom“ odavno je dio tradicije ne samo u BiH nego i u zemljama regiona. Provjerili smo i koje se vrijednosti pokloni u našoj te u susjednim zemljama smatraju mitom i korupcijom.

Saznajemo i da u Domu zdravlja u Sarajevu nema materijala za popravke zuba pa su pacijenti primorani ići kod privatnika.

Razgovarali smo s gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, koji kaže da „migranti moraju iz grada, a turisti u grad“.

Bili smo na mjestu katastrofalnog požara u fabrici namještaja „Ezam“ u Ilijašu, gdje su, uprkos velikoj šteti, s razlogom sretni što niko nije stradao.

Prisustvovali smo i sahrani mučki ubijenog policajca Slađenka Tubića u Brezičanima kod Prijedora, odakle donosimo opširan i dirljiv izvještaj naših reportera.

Objavljujemo i priču o Bosanki Hasniji Osmanagić, koja je krala novac iz firme u Velikoj Britaniji, gdje je bila zaposlena i trošila ga na dizajnerske krpice.

Hasnija je za ukradenih desetine hiljada maraka kupovala torbice, cipelice, satove..., i to samo one s potpisom svjetski poznatih dizjnera , poput „Guccija“, „Louis Vuittona“ ili „Rolexa.“

Na stranicama naše rubrike „Život“ donosimo brojne pozitivne priče iz Srebrenice, Modriče i Višegrada.

Mlada Nikolina Pejanović je do 15 sati službenica, a poslije vozi viljuškar, traktor, kamion...

U našem prilogu "KultArt" pročitajte intervju s našom redateljicom Aidom Begić, koja govori o svom posljednjem filmu „Ne ostavljaj me“, o Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, ali i o pojavama u bh. društvu, Evropi i svijetu. „Napetost i fašizam ne jenjavaju“, konstatirala je između ostalog.

Na sportskim stranama pročitajte sva aktuelna dešavanja sa zelenih i drugih terena.

Komentari

NA VRH