BANJA LUKA Posljednji pozdrav tragično preminulom privredniku

Danas komemoracija i sahrana Slaviše Krunića

Na porodičnom groblju u Glamočanima

Avaz.ba
25.04.2019 08:11

Slaviša Krunić

Foto: Arhiv

U Banjoj Luci će danas biti održana komemoracija tragično preminulom privredniku Slaviši Kruniću, nakon čega će biti sahranjen na porodičnom groblju u Glamočanima, općina Laktaši.

Komemoracija Kruniću, predsjedniku Uprave kompanija "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt" i "Sector ADS", bit će održana u kongresnoj sali kompanije "Sector Security" u 9 sati, saopćeno je iz ove kompanije.

Slaviša Krunić bit će sahranjen u 13 sati na porodičnom groblju u Glamočanima.

U Glamočanima kod Banje Luke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijene tri osobe, a jedna je teško povrijeđena iz vatrenog oružja.

Ubijeni su Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

MUP RS je podnio izvještaj Tužilaštvu Republike Srpske protiv Emilija Balde, Benedija Đukanovića i Željka Kovačevića koji se terete za teško ubistvo Krunića i Pavlovića, te za nanošenje teških tjelesnih povreda opasnih po život Goranu Iliću.

Braća Nermin i Armin Ćulum iz Sanskog Mosta i Goran Milanović koji su uhapšeni u utorak pušteni su na slobodu.U nadležnost Tužilaštva predat je samo Emilio Baldo, dok je drugi osumnjičeni Benedi Đukanović u bijegu.

Istu noć kada je Krunić ubijen, Đukanović je napustio Banju Luku, a to je potvrdio i entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Oglasi

Komentari

NA VRH