SREBRENICA

Počeo s ceradom i četiri direka, danas gostima nudi sve za odličan odmor

U ponudi restoran, smještaj, čamci za krstarenje jezerom, pribor za ribarenje...

Beganović pored svojih objekata na plaži Oštrika

S. SMAJLOVIĆ

27.4.2019

Mladi Srebrenice posljednjih se godina sve više okreću razvoju turizma i ugostiteljstva. Jedan od njih je Jasmir Beganović (32), koji je na plaži Oštrika na jezeru Perućac sagradio nekoliko objekata za boravak i smještaj turista.

Dosta uložio

Kaže da je prije pet godina počeo s četiri direka i jednom ceradom. Danas, nabraja, ima lijepo uređen restoran od 70 mjesta, mogućnost za smještaj šest osoba, dva čamca sa po deset sjedišta za krstarenje jezerom i plovidbu do Žepe i Višegrada, šadrvan na vodi... Posjeduje i kvalitetan pribor za ribolov, kao i osigurane dnevne dozvole za ribarenje.

Posjeduje i čamce za krstarenje jezerom

U gradnju objekata i nabavku opreme uložio je dosta vlastitih sredstava, a kao povratnik, od Federalnog ministarstva za raseljene osobe dobio je 20.000 maraka, uz učešće od 30 posto.

Radnici u sezoni

Da bi u njegovim turističkim objektima funkcioniralo sve kako treba i gosti bili zadovoljni, Beganović je do svojih objekata doveo izvorsku vodu. Beganović kaže da, osim domaćih, ima dosta i stranih turista, koji su već rezervirali njegove kapacitete, a posebno vožnje čamcima kanjonom jezera Perućac. Planira proširenje kapaciteta, a u sezoni će zaposliti nekoliko radnika.

Pored svojih objekata, Jasmin će ovih dana postaviti dva ribnjaka kapaciteta po stotinu kilograma pastrmke. Kako kaže, ne razmišlja o odlasku u inozemstvo kao mnogi njegovi vršnjaci.

Ne razmišlja o odlasku u inozemstvo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.