DOGAĐAJI

Počela je "Balkan Advanced Music" konferencija: Tri dana nekog drugog, boljeg Sarajeva

Program nije isključivo muzičkog karaktera, sadržaj će uključivati segmente filmske i modne industrije, kao i fotografske izložbe bh. te regionalnih umjetnika

A. ČULIĆ

25.4.2019

Došao je trenutak kada Balkan treba sumirati prošlost, živi sadašnjost, te se usmjeriti ka budućnosti. Tim riječima skupina izrazitih entuzijasta, koje bi najlakše mogli nazvati "oplemenjivačima javnog kulturnog prostora", organizatori evenata po uzoru na svjetske metropole objašnjavaju ideju "Balkan Advanced Music" konferencije koja će biti održana u Sarajevu od danas do 27. aprila, serijom događaja.

"BAM Conference" je platforma koja će predstaviti ujedinjenje stvaralaca iz muzičke i kreativne industrije Balkana, Mediterana te jugoistočne i nove Evrope s tendencijom pozicioniranja Sarajeva kao nezaobilazne tačke na putu između istočnog i zapadnog bloka.

Cilj konferencije je stvoriti teren na kojem će se naći svjetski DJ-evi, producenti, publicisti, marketing stručnjaci, ali i amateri iz svijeta kulture te, na taj način, ostvariti uzajamno korisnu interkomunikaciju.

Kroz različite panele, radionice i predavanja, kreatori i eksperti ove scene imat će priliku da s posjetiocima podijele lična iskustva, savjete, ali i smjernice o referencama tržišta i targetnih grupa.

Program nije isključivo muzičkog karaktera te će sadržaj uključivati segmente filmske i modne industrije, kao i fotografske izložbe bosanskohercegovačkih te regionalnih umjetnika. Čitav koncept će biti upotpunjen noćnim životom u Sarajevu na više lokacija.

Program konferencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.