NEOBIČNA PRIČA

Ironija sudbine: Izašao iz jedne stranke, priključio se drugoj, a onda tako opet postao dijelom prve

Vijećnik u Općinskom vijeću Vogošća 24. aprila postao je član Nezavisne bosanskohercegovačke liste i ništa u tome ne bi bilo neobično

E. Muračević

E. MURAČEVIĆ

25.4.2019

Zanimljiva priča stiže iz Vogošće.

Alija Gluhović Brkanić, vijećnik u Općinskom vijeću Vogošća, 24. aprila postao je član Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) koju predvodi Ibrahim Hadžibajrić.

Inače, na proteklim Općinskim izborima u Bosni i Hercegovini Alija je sa liste SDU-a BiH ušao u Općinko vijeće Vogošća. Nedugo po ulasku u vijeće napustio je SDU BiH i svoje djelovanje nastavio kao samostalni vijećnik.

Zajedno sa Seadom Kerlom, koji je nedavno napustio Stranku demokratske akcije (SDA) formirao je Klub nezavisnih vijećnika "Gluhović-Kerla". U međuvremenu, pred Opće izbore u našoj zemlji, SDU BiH se "utopila" u NBL, te se tako može reći kako se on ponovo vratio u staro jato u kojem se nalaze Nermin Pećanac, nekadašnji predsjednijk SDU BiH i Esad Piknjač, predsjednik Općinske organizacije SDU BiH Vogošća.

Na upit šta ga je motiviralo na ovaj korak kratko je rekao:

- Kao samostalnom vijećniku u Općinskom vijeću Vogošća nedostajala mi je stranačka infrastruktura koja bi mi mogla pomoći da funkciju vijećnika obavljam što bolje i uspješnije. Teško je na vijeću parirati onima koji iz sebe imaju uigranu stranačku infrastrukturu. Nezavisna bosanskohercegovačka lista nametnula se kao logična opcija kojoj sam se i priključio. Radi se o ekipi koja predstavlja jednu lijepu priču i koja, zasigurno, ima dobar potencijal u Vogošći - kazao je Alija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.