BIHAMK

Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, promet vozila slabiji

Ilustracija

Avaz.ba

26.4.2019

Vremenski uvjeti ovoga jutra su povoljni, a promet vozila slabiji. Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. 

Završeni su radovi na redovnom servisiranju tunela na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica i normalizovano je saobraćanje.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase koriste put Travnik-Donji Vakuf-Bugojno, navodi BIHAMK.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajaju se magistralni put M-5 na području Ključa i Jajca, kao i magistralne puteve: M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic, M-18 Semizovac-Vogošća, M-14 Bosanska Krupa-Srbljani, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.