TUZLA

Spontano okupljanje prevarenih kupaca stanova i poslovnih objekata u SPO "15. maj"

Piše: E.Sk

26.4.2019

Prevareni kupci stanova i poslovnih prostora u Stambeno-poslovnom objektu „15. maj“ najavili su da neće odustati od svojih zahtjeva po cijenu da stupe u štrajk glađu i da spavaju pred sjedištem Gradske uprave.

Jutros su se spontano okupili ispred zgrade u kojoj se održavaju sjednice Gradskog vijeća. Sjednica je zakazana za danas u 10 sati, nakon što je u srijedu prolongirana.

Prevareni kupci ističu kako im je na posljednjem sastanku 16. aprila u Gradskoj upravi rečeno kako priključenje na elektrodistributivnu mrežu neće biti brzo završeno.

- Razlog zbog čega je to tako još ne znamo? Uplaćena je prva rata od 86.560 KM, ali se treba uplatiti i druga kako bi se počelo sa radovima na priključenju – navode prevareni kupci.

Zbog nove obmane u režiji Gradske uprave i gradonačelnika Jasmina Imamovića, prevareni kupci su najavili mirno okupljanje 24. aprila, ali im je u razgovoru sa Fuadom Jašarevićem, komandirom Policijske stanice Centar, rečeno kako moraju dopuniti svoj zahtjev za mirni skup.

- Na sve načine su nas pokušali zaplašiti kako bi se spriječilo održavanje mirnog okupljanja počevši od sigurnosne situacije do toga kako „iznuđujemo“ nešto od Gradske uprave. O kakvoj „iznudi“ govori MUP TK? Napominjemo da su pojedini kupci u ranijem periodu pozivani na saslušanje jer je Gradska uprava podnijela MUP-u tužbu za iznudu – navode prevareni kupci.

Organizatorima mirnog okupljanja je rečeno da se MUP-u TK mora dostaviti broj učesnika te da moraju posjedovati rješenje o zauzimanju javnih površina koje izdaje Komunalna služba Grada Tuzla. U ranijem periodu od njih, kako navode, nije traženo da imaju spomenuto rješenje.

- Od kada MUP TK u svojoj nadležnosti ima Zakon o komunalnom redu grada Tuzla? Slučajnost? Ne vjerujemo! To samo dokazuje kolika je sprega Gradske uprave i MUP-a TK u gušenju mirnog okupljanja građana i pokušaja zastrašivanja, kao i ranije kada je interventni vod na nas izveden tokom protesta prošle godine – ističu prevareni kupci stanova i poslovnih prostora u objektu „15. maj“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.