TUGA Dugogodišnja dopisnica "Dnevnog avaza"

Društvo novinara BiH uputilo saučešće porodici i kolegama Mirsade Ćosić

Umrla sinoć u 49. godini

Fena
26.04.2019 12:15

Društvo novinara Bosne i Hercegovine uputilo je izraze dubokog saučešća porodici i kolegama Mirsade Ćosić, dugogodišnje direktorice i urednice Radio-televizije Konjic, koja je umrla sinoć u 49. godini.  

Ćosić je rođena 9. februara 1970. godine u Glavatičevu kod Konjica. Diplomirala je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka Sarajevo. Karijeru je počela radom na Radiju Konjic 1995. godine. Radila je kao saradnik na BHTV-u od 1997. do 1998. godine. Za Radio Slobodna Evropa počela je raditi 2000. godine, a nakon nekoliko mjeseci angažirana i za TV Liberty. Bila je i dugogodišnja dopisnica "Dnevnog avaza" i dobitnica Specijalne plakete.

Dobitnica je Specijalne nagrade za kratku radijsku priču na Prvom regionalnom radijskom festivalu za jugoistočnu Evropu u Neumu 2005. godine, dok je na istom festivalu 2006. godine osvojila treće mjesto za istraživačku radiopriču, saopćeno je iz Društva novinara BiH.

Komemorativna sjednica bit će održana u subotu, 27. aprila, u 12 sati u sali Općinskog vijeća Konjic. Dženaza će biti klanjana u subotu poslije ikindija-namaza u 17 sati kod Repovačke džamije, a ukop će biti na mezarju Musala.

Komentari

NA VRH