NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Mektićev svjedok opasni je radikal!

Piše: Avaz.ba

27.4.2019

U novom izdanju  "Dnevnog avaza" čitajte

Mektićev svjedok opasni je radikal!

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, otkriva šokantne detalje iz istrage o aferi „Selefije“, koja mjesecima potresa BiH i Hrvatsku.

Otkrivamo ko je ključni svjedok H. Č., koji je tvrdio za pojedine portale da je vrbovan od hrvatske Sigurnosne obavještajne agencije (SOA), i kakva je njegova veza s vehabijama u BiH.

Pročitajte kako je ovaj ključni svjedok Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, povezan s Islamskom državom i ISIL-ovcima i  kakve je informacije o njemu prošle godine dobila OSA i šta je odgovorila Zagrebu.

Da li je ključni svjedok iz ove afere razlog zašto je Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv Mektića i zašto je ministar dao lažni iskaz tužiocima i odao tajne podatke.

Iako je znao sve o svjedoku, lažno je opet informirao bh. javnost.

Ko je Sado Đugum, kojeg su uhapsili pripadnici policije Zapadnohercegovačkog kantona i kakva je njegova uloga u bajkerskoj grupi „United Tribuns“. Ima li Đugum, saznajte, veze s braćom Nerminom i Arminom Ćulum.

Pročitajte i zašto je zamjenik direktora CIA-e došao u BiH i s kim je jučer imao sastanke. Šta je razlog sastanka i šta je rekao čelnicima policijskih agencija u BiH.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, razgovarao je jučer s papom Franjom. Koje su poruke iz Vatikana upućene BiH i čemu su Papa i Dodik sve razgovarali.

Na stranama Globusa donosimo priču o novim zaoštrenim odnosima između SAD i Rusije. Gdje su SAD rasporedile ratne brodove i šta je odgovor Moskve.

Doznajemo i zašto je sve više odbijenica za bh. građane koji žele raditi u Njemačkoj. Šta je uzrok tome i ko je kriv.

Saznajte i kojih je deset novih lijekova na esencijalnoj listi i ko je usvojio izmjene Pravilnika. Vasvija Vidović nova je predsjednica Advokatske komore Kantona Sarajevo. Pročitajte koliko je dobila glasova.

Novinari Crne hronike donose priču kako su samo u jednom danu evidentirana dva napada na policiju i ko sve prijeti pripadnicima MUP-a KS. Šta kćerka kaže o nestaloj Ružici Bivčić, za kojom se traga danima i zašto je ukinuta presuda Sanjinu Sefiću.

Pročitajte i zašto je Halida Muslimovića tužila Sonja Bašić i šta su rekli svjedoci, a šta advokati.

Na Sportu doznajte hoće li se „Zmajevi“ vratiti na Koševo, zašto Miralem Pjanić neće igrati protiv Italije, gdje gostuje FK Sarajevo, a šta Amara Osima očekuje od susreta sa Slobodom.

Danas donosimo i uvijek zanimljiv prilog „Sedmica“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.