VRIJEME

Nakon jučerašnjih ljetnih temperatura nagla promjena u BiH: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Do kraja dana padavine će oslabjeti, a mjestimično i prestati

Avaz.ba

27.4.2019

U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuju u južnim, zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Do kraja dana, padavine će oslabjeti, a mjestimično i prestati.

Vjetar slab do umjeren zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.  

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni.

Objavljena je prognoza i za drugi dan vikenda, kao i prva dva dana naredne sedmice:  

Nedjelja - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jutranja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 23 stepena.

Ponedjeljak - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem djelu zemlje. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Tokom dana, padavine će oslabiti, a do kraja dana i prestati.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18 stepeni. 

Utorak - u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutranja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.