SAOPĆENJE

Klovnovi izmamili osmijehe hrabrih mališana na Klinici za dječije bolesti u Tuzli

Poseban fokus stavljen na Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i Ambulantu za hematologiju i onkologiju

Klinika za dječije bolesti UKC Tuzla. Fena

Fena

27.4.2019

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" i neprofitna organizacija "Tuzlanska Amica" organizirali su posjetu Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, a s njima u posjeti bila je i grupa "Vivamo in positive“ (Živimo pozitivno) iz Forlija iz Italije, koji se bave klovnovskom terapijom.

Veselo druženje imalo je jedan veliki cilj, a to je pronaći velike dječije osmijehe i pomoći im da se 'rode', saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu".

Poseban fokus je stavljen na Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i Ambulantu za hematologiju i onkologiju, gdje su se klovnovi potrudili usrećiti najveće heroje, djecu koja su oboljela od raka te koja prolaze teško i zahtjevno bolničko liječenje te uljepšati im boravak i stvoriti pozitivne uspomene na bolnicu.

Klovnovi i predstavnici obje organizacije su naišli na uzbuđenje, osmijehe, radoznalost i sreću hrabrih mališana sa svih odjeljenja.

Mnogo oduševljenja je izazvala mala predstava koju su izveli klovnovi, kao i životinje pravljene od balona.

- Svi zajedno imali smo danas jedan cilj, a to je izmamiti osmijehe što više djece. S ponosom mogu reći da smo ispunili cilj i uživali u najljepšem zvuku na svijetu, zvuku dječijeg kikota - navode iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.