AKCIJA U potrazi učestvuje 90 uposlenika FUCZ-a

Nastavljena potraga za Salihom Omerović, Senahidom Čagom i Ružicom Bičvić

Pripadnici Civilne zaštite u stalnom su kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potrage

Fena
27.04.2019 12:08

Potraga za nestalom 54-godišnjom Salihom Omerović, čiji je nestanak prijavljen 15. aprila na području općine Srebrenica, i danas je nastavljena.

U potrazi danas učestvuju 90 uposlenika Federalne uprave civilne zaštite, pripadnici Općinske službe civilne zaštite Srebrenica, mještani i rodbina. Detaljno se pretražuje šire područje oko mjesta gdje je nestala posljednji put viđena.

Također, na području Zeničko-dobojskog kantona nastavljena je potraga za nestalim Senahidom Čagom, za koga se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu 2. aprila. Federalna uprava civilne zaštite u stalnom je kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potrage.

Na osnovu zahtjeva za pomoć, koji je Služba civilne zaštite općine Novi Grad uputila Operativnom centru civilne zaštite Kantona Sarajevo, jučer su dvojica spasilaca i pas tragač iz Gorske službe spašavanja Kantonalne uprave civilne zaštite Sarajevo izašli na teren u potragu za nestalom Ružicom Bičvić, koja je nestala 20. aprila, ali bez rezultata, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite. 

Tagovi

FUCZ Potraga

Komentari

NA VRH