AKTUELNO

OSA: Uspješna i produktivna posjeta zamjenika direktora CIA-e

Na radnom ručku se razgovaralo o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH

Bišop u dvodnevnoj posjeti Sarajevu. Avaz.ba

Avaz.ba

27.4.2019

Zamjenik direktora Centralne obavještajne agencije Sjedinjenih Američkih Država Von Bišop (Vaughn Bishop) boravio je u posjeti Bosni i Hercegovini.

Iz Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH saopćeno je da je tokom sastanka sa zamjenikom direktora CIA-e iskazano obostrano zadovoljstvo jakim partnerstvom dviju agencija te je dogovorena još intenzivnija saradnja po svim pitanjima od zajedničkog interesa. 

Nakon sastanka u sjedištu Agencije, upriličen je radni ručak u organizaciji OSA-e, na kojem su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson (Eric Nelson), ministar sigurnosti Dragan Mektić, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić, zamjenik direktora Granične policije Fahrudin Halač, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić, direktor Službe za strance Slobodan Ujić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum i v.d. direktor Federalne uprave policije Ensad Korman. 

Na radnom ručku se razgovaralo o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, o poduzetim aktivnostima u borbi protiv terorizma, međusobnoj saradnji svih sigurnosnih agencija i tijela u BiH, kao i o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije. Zamjenik direktora CIA-e Bišop je izrazio podršku Bosni i Hercegovini u suprotstavljanju svim sigurnosnim izazovima i prijetnjama s kojima se suočava te naglasio da će CIA nastaviti podržavati rad agencija u BiH kroz razmjenu podataka preko OSA BiH. 

Na kraju je posjeta ocijenjena izuzetno uspješnom i produktivnom - saopćeno je iz ove agencije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.