NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: U BiH uvezeno 246 tona oružja i municije vrijedne 14 miliona maraka

Piše: Avaz.ba

28.4.2019

U novom izdanju „Dnevnog avaza“ čitajte: U BiH uvezeno 246 tona oružja i municije vrijedne 14 miliona KM. Saznajte i ko je dao saglasnost za uvoz. 

Pročitajte zbog čega je došlo do poskupljenja plina u Bosni i Hercegovini i čiji plin nabavlja „BH-Gas“. Pogledajte i novu cijenu za 1.000 kubika.

Pročitajte i Komentar dana autora Seđada Muhića s naslovom „Turković i kicoši iz JNA“. Saznajte koliki su izgledi boraca da se izbore za ukidanje finansiranja boračkih udruženja i kada se mogu očekivati prvi pomaci.

Pročitajte detaljan izvještaj s izborne sjednice Skupštine HDZ-a na kojoj je Dragan Čović ponovo izabran za predsjednika ove stranke. Čović je nakon izbora najavio i kada bi vlast mogla biti formirana, kao i dolazak pape Franje u Mostar.

Saznajte kakve nedostatke su ombudsmeni za ljudska prava pronašli u bosanskohercegovačkim zatvorima te koliko žalbi su u protekloj godini uputili zatvorenici.

U rubrici „Pogledi“ pročitajte intervju s mostarskim parohom Radivojem Kruljom povodom Vaskrsa. Pogledajte kakve savjete i poruke ljudima je uputio paroh Krulj.

Saznajte i šta je lider SDA stranke Bakir Izetbegović izjavio povodom formiranja vlasti u BiH te kakvi su njegovi odnosi s Dodikom i Čovićem.

U Globusu čitajte koliko milijardi je uložila Kina da bi oživila stari Put svile i da bi se što više približila evropskim zemljama. Pogledajte šta misli turski lider Erdoan o genocidu nad Armenima.

U rubrici Teme saznajete zbog čega se još sudi Ahmedu Rijadu Dašu, Sirijcu koji je kćerku primoravao na udaju u Njemačku.

Također pročitajte koliko novca mjesečno može zaraditi radnik tokom sezone na moru te koja zanimanja su najtraženija. Saznajte i kakve opasnosti nam prijete iz prirode i zbog čega su građani zabrinuti.

U rubrici Mozaik pročitajte kako je izgledao jučerašnji ispraćaj još jedne generacije maturanata Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu i ko su učenici generacije.

Na stranama Crne hronike čitajte detalje sa suđenja Elviri Mujačić, koja je zapalila svog supruga. Pogledajte na koliko godina je osuđena.

Nakon hapšenja Nasmijanog ubice Čaba Dera, pročitajte kojoj državi bi mogao biti izručen.

U današnjem izdanju najtiražnijeg bh. lista pripremili smo vam i brojne zanimljive i aktuelne vijesti iz svijeta sporta.

Pročitajte detaljan izvještaj posljednjeg kola domaće lige. Također, saznajte koliko novca traži Everton za prodaju Muhameda Bešića, a koliko Juventus za Miralema Pjanića.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.