ODLUKE

U KO SDP-a HNK uvedeno Povjereništvo: Smijenjen Zoran Mikulić

Odluka jutros iz Centrale proslijeđena u kantonalnu organizaciju

Mikulić: Postao Komšićev savjetnik

M.Sm.

29.4.2019

U Kantonalni odbor SDP-a HNK, odlukom Predsjedništva ove stranke, uvedeno je Povjereništvo, potvrđeno nam je iz SDP-a. 

Tako je smijenjen Zoran Mikulić, predsjednik KO SDP-a HNK, koji je ranije imenovan za savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. 

- Imajući u vidu da je predsjednik KO SDP-a HNK Zoran Mikulić svoj politički angažman ostvario u državnoj instituciji kao savjetnik člana Predsjednišva BiH, koji dolazi iz druge stranke, te na taj način prestao s obavljanjem svojih stranačkih dužnosti, a već određeni period nije sazivao sjednice organa KO SDP-a HNK, čime se grubo prekršio član 140. Statuta SDP-a, Predsjedništvo SDP-a je donijelo odluku o raspuštanju organa KO SDP-a HNK - stoji, između ostalog, u odluci koju je potpisao Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Kako smo saznali u ovoj stranci, odluka koja je usvojena na sjednici Predsjedništva SDP-a 18. aprila tek je jutros iz Centrale proslijeđena na kantonalnu organizaciju.

- Odluka je, isključivo, motivirana potrebom da organizacija radi i izvršava svoje obaveze – rečeno nam je iz ove stranke.

Inače, u Povjereništvo su imenovani Aner Žuljević, Lana Prlić, Vesna Saradžić, Ismet Lulić, Mustafa Alikadić, Damir Šabanović i Ante Krešić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.