BIHAMK

Ceste su jutros mokre i klizave, ponegdje smanjena vidljivost zbog magle

Preko planinskih prevoja i usjeka mogući odroni

Ceste jutros mokre i klizave. Arhiv

Avaz.ba

30.4.2019

Kolovoz je jutros pretežno mokar i klizav, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Na dionicama u usjecima, kao i preko planinskih prevoja skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se saobraća usporeno, jednom trakom.

Svim učesnicima u saobraćaju savjetuje se oprezna vožnja i poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde,  M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću),  M-2 prolaz kroz Neum, M-5 ulaz u Ključ, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Zbog nastupajućeg praznika, do ponoći 2. maja, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.