NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Neboderi uz Miljacku ugušili bi Sarajevo

Piše: Avaz.ba

2.5.2019

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, između ostalog donosi stav eksperata koji su odlučno protiv gradnje visokih zgrada uz Miljacku.   

Pročitajte gdje su bh. građani proveli prvomajske praznike. Ne propustite komentar dana koji piše Bakir Hadžiomerović.

Čitajte razgovor sa penzionisanim generalom Armije RBiH Jovanom Divjakom. Naša današnja ličnost je Kokan Mladenović, a saznajte i zašto.

Na stranama Globusa pročitajte sve o haosu na ulicama Pariza.

Saznajte koliko Evropska unija planira do kraja naredne godine u Bosni i Hercegovini potrošiti.

Pročitajte sve o akciji veterinarskih inspektora sarajevske Kantonalne uprave za inspekcijske poslove te koliko je otkriveno kilograma  neispravnog mesa i janjaca zaraženih brucelozom.

Na stranama Mozaika pročitajte zbog čega roditelji imaju sve manje vremena za ispravno odgajanje. Čitajte zbog čega je Hasan Keranović iz Ponjevića kod Cazina ugostio Ričarda de Boera (Richard) iz Holandije.

Saznajte zbog čega Denis Hadžović, stručnjak za sigurnost i direktor Centra za sigurnosne studije BiH, smatra da je sigurnosna situacija u BiH ugrožena i zbog kojih faktora.

Na stranama Crne hronike donosimo priču o dramatičnom događaju tokom saslušanja Mujage Ivazovića u Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Maksimalnim naporima ronilačkog i drugih timova Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK izvučeno tijelo u zeničkom naselju Blatuša. Pročitajte nastavak priče o slučajevima iz arhiva, šta otkrivaju požutjeli sudski spisi o zaboravljenom zločinu.

U današnjem izdanju najtiražnijeg bh. lista pripremili smo vam i brojne zanimljive i aktuelne vijesti iz svijeta sporta.

Stari rivali sa sarajevskog Koševa i zeničkog Bilinog polja sutra će odigrati 101. međusobni duel. RUKOMET ŽRK Grude ima nevjerovatan niz. Košarkaški savez Crne Gore nominirao je legendarnog trenera sarajevske Bosne Bogdana Tanjevića za novog člana Centralnog odbora Evropske košarkaške federacije (FIBA Evropa), dok je naš savez predložio bivšeg kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Samira Avdića.

Na stranama Jet-seta pročitajte razgovor sa hitmejkerom Nazifom Gljivom o pjevačicama i kakve su im vokalne sposobnosti.

U današnjem broju „Dnevnog avaza“ donosimo prilog „KultArt“ s brojnim aktuelnim i zanimljivim temama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.