AKCIJA

Granična policija BiH spriječila krijumčarenje velike količine cigareta, vozilom upravljao državljanin Srbije

Otkrivene u šupljinama i namjenski napravljenim prostorima u vozilu

GP

Avaz.ba

3.5.2019

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi 3.715 kutija cigareta bez akciznih markica otkriveno je na ulazu u BiH u automobilu Renault registarskih oznaka Srbije. Cigarete su otkrivene u šupljinama i namjenski napravljenim prostorima u vozilu.

Akciju su provodili policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina, u saradnji s pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje.

- Vozač Renaulta, 29-godišnji državljanin Srbije, uhapšen je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje u vezi s krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda predat Tužilaštvu BiH - saopćeno je iz Granične policije.

Dan ranije službenici JGP Bijeljina na MGP Rača prilikom granične kontrole Peugeota registarskih oznaka Srbije, otkrili su tri osobe s područja Kosova koje su u BiH pokušale ući s tuđim ličnim kartama R. Srbije.

Vozač Peugeota, državljanin Srbije S. S. (31), kao i E. K. (18), I. K. (17) i A. S. (17) s područja Kosova predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH. Protiv državljanina Srbije S. S. Tužilaštvu BiH bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi.

Policijski službenici Granične policije BiH na MGP Doljani 30. aprila 2019. prilikom ulaska u BiH uhapsili su slobode 49-godišnjeg državljanina BiH G. S., jer ga potražuje Osnovi sud u Sokocu zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Predat je službenicima Sudske policije Trebinje.

Na MGP-u Zupci prilikom ulaska u BiH 1. maja 2019. uhapšena je četrdesetogodišnja državljanka BiH. Utvrđeno je da M. Z. potražuje Osnovni sud Distrikta Brčko BiH zbog krivičnog djela pronevjera. Predata je službenicima Sudske policije Distrikta Brčko BiH. 

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo prilikom pasoške kontrole putnika na letu iz Beča policijski službenici GPBiH utvrdili su da 37-godišnjeg bh. državljanina I. D., potražuje Tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.