PRILIKE

Konferencija EBRD-a najavljena kao investicijska bomba u regiji

Stiže 2.000 visokih zvaničnika, guvernera i diplomata i 1.500 predstavnika biznis zajednice

Lj. Skokić/ N.Č

5.5.2019

Pri kraju su pripreme za investicijsku konferenciju Evropske banke za obnovu i razvoj. Na trgu ispred zgrade Parlamenta Bosne i Hercegovine postavljaju se tende i reklamni baneri.

Na konferenciji koja se održava od 7. do 9. maja očekuje se dolazak više od 3.500 gostiju, kako visokih zvaničnika, guvernera i diplomata tako i predstavnika biznis zajednice.

I politički zvaničnici regije najavili su dolazak, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Kosova Hašim Tači, te predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Fokus programa konferencije bit će tema "Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta”, koja se odnosi na sve zemlje regiona, kao i predstavljanje mogućnosti za ulaganja na području cijelog zapadnog Balkana.

EBRD je jedan od ključnih investitora u BiH i u posljednih 20 godina uložio je više od dvije milijarde eura. Očekuje se da će u 2019. godini taj iznos premašiti nekoliko stotina miliona eura u razvoj infrastrukture i biznisa, ali i u razvoj lokalnih zajednica kroz projekt "Zeleni gradovi".


U toku pripreme za EBRD konferenciju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.