NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sustegnuti se od svega ružnog

Piše: Avaz.ba

6.5.2019

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem izdanju donosi priču o početku ramazana, mjeseca posta koji obilježavaju muslimani širom svijeta i BiH.

Saznajte šta su naše ekipe zabilježile na prvoj teraviji u Begovoj džamiji u Sarajevu i šta je poručio vjernicima reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Također, pogledajte šta o postu i ovom svetom mjesecu kaže u razgovoru za „Dnevni avaz“ Muhamed efendija Velić.

Dobre vijesti za više od 400.000 penzionera. Pročitajte kolika je od danas minimalna penzija u Federaciji.

Zašto Njemačka traži bjegunca Mladena Džidića, koji se nije vratio s dopusta u mostarski zatvor. Koje ga sve države traže i zbog čega je završio na Interpolovoj potjernici.

Otkrivamo i šta sadrži Plan zaduživanja Federacije u 2019. godini. Na šta će federalna vlast potrošiti milijardu maraka.

Doznajte i da li je Dragan Lukač, bivši čelnik Federalne uprave policije, dobio 28.000 maraka otpremnine i ko je potpisao rješenje da mu se isplati novac, koji, prema ocjenama Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH, nije ni zaslužio, niti je mogao dobiti.

Zašto je zatražena obustava isplate i kakvu istragu vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo i po čijoj prijavi.

Pročitajte i nove datalje o otmici Turčina na Ilidži. Gdje je pronađen ukradeni Golf 6 i koliko su otmičari tražili novca da ga puste na slobodu.

Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović u novoj Minuti donosi naslov: „Na Drini Aladža“

Naši novinari otkrivaju ko u Sarajevu u crvenom automobilu razvozi meso i zašto su građani u strahu. Na stranama Globusa donosimo priču o novom sukobu na Bliskom istoku. Zašto je Izrael poslao vojsku na Gazu.

Zašto je pod lupom Tužilaštva BiH Samir Rizvo, pomoćnik ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, i ko je sve saslušan u svojstvu svjedoka.

Brojne krivične prijave protiv predsjednika Odbora za žalbe policijskih službenika Tužilaštvo već uzelo u razmatranje, a sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja.

Ko će biti novi glavni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo. Kad su zakazani intervjui s kandidatima, pročitajte u današnjem izdanju. Saznajte i šta je bilo s uhapšenim Seadom Tabakovićem iz Čapljine, kojeg traži USKOK.

Pročitajte i šta se dešava na muzičkoj sceni u BiH. Ratuju li muzičari samo zbog novca.

Bosanka kafa "Zlatna džezva" dobila je i svoju instant-verziju. U Maglaju je džamija Kuršumlija zablistala u svom punom sjaju.

Novinari Crne hronike donose priču o tome šta se desilo u Topuzom Polju kod Visokog. Ko je uhapšen zbog ubistva jetrve i šta o svemu kaže suprug ubijene Medije Husejnović. Ko je ubica, a ko žrtva!?

Na stranama Jet seta pročitajte ko je tuzlanska Adel, koja osvaja svjetsko tržište.

Na Sportu doznajte ko je zaspao na Grbavici, Tušnju i Bilinom polju i zašto Željo neće igrati evropske utakmice, a Sloboda i Čelik čak ni Premijer ligu BiH.

Danas donosimo i uvijek zanimljive priloge „Biznis“ i „Sport avaz“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.