MANIFESTACIJE

Večer učenja Kur’ana časnog

Na kraju je predavanje održao hfz. dr. Halil Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, koji je proučio i dovu

Veliki broj vjernika u stijenskoj džamiji

Piše: S. J.

6.5.2019

U prisustvu velikog broja vjernika, u džamiji džemata Stijena upriličena je vjerska manifestacija „Večer učenja Kur'ana časnog“, koju su organizirali Medžlis IZ Cazin i džemat Stijena. Povod za ovaj događaj bilo je obilježavanje 443 godine od dolaska islama u Stijenu i izgradnje džamije u Starom gradu Stijena, prve na području grada Cazina.

Dobrodošlicu vjernicima uputio je imam džemata Stijena Sulejman ef. Hašić, nakon čega su svima koji su materijalno pomogli i pomažu organizaciju ovakvih svečanosti i drugih projekata u Stijeni uručene vakufname.

Učesnici u programu bili su hfz. Numan Bajrić, Safet ef. Ćoralić, Ćamil ef. Hajdarević, hafiz Suad Šahinović, Muhamed Nadarević, Muradif Hodžić i Said ef. Toromanović. Večer su posebno uljepšali dječak Muradif Hodžić, koji je proučio nekoliko ilahija, kao i hor imama MIZ Cazin.

Na kraju je predavanje održao hfz. dr. Halil Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, koji je proučio i dovu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.