SARAJEVO

U Općoj bolnici se sutra besplatno može izmjeriti visina šećera u krvi, u srijedu preventivni pregled pluća

U petak prigodnim druženjem penzionera, sadašnjih uposlenika i gostiju obilježit ćemo 10. maj

Dan Opće bolnice 10. maja

A. Nu.

6.5.2019

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ dala je svoj doprinos obilježavanju manifestacije „Dani Kantona Sarajevo“, koja traje od 2. do 9. maja.

Kako je navedeno iz ove zdravstvene ustanove, za sve pacijente planirane su dvije akcije besplatnog pregleda i okrugli sto o hroničnoj bubrežnoj bolesti. U sklopu ovih događaja za uposlenike je već upriličena tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

- U utorak, 7. maja, zainteresirani građani će od 9 do 15 sati moći prekontrolirati visinu šećera u krvi i napraviti pregled dijabetskog stopala, a u srijedu mogu uraditi preventivni pregled na hroničnu opstruktivnu bolest pluća. Obje akcije će biti održane na III spratu upravne zgrade – kažu iz Opće bolnice.

Za četvrtak, kako navode, zakazan je okrugli sto o temi “Hronična bubrežna bolest“. Na stručnom skupu o ovom ozbiljnom zdravstvenom problemu će govoriti eminentni stručnjaci kao što su prof. dr. Halima Resić, nefrolog, prof. dr. Lionell Rostaing, šef nefrološkog i transplantacionog Odjela bolnice „Michallon“ u Grenoblu, predstavnici NVO „Otvorena mreža“, dijalizirani i transplantirani pacijenti i drugi pozvani gosti.

- U petak prigodnim druženjem penzionera, sadašnjih uposlenika i gostiju obilježit ćemo 10. maj - Dan bolnice. Svečanost počinje u podne, polaganjem cvijeća na spomen bistu prim. dr. Abdulahu Nakašu, u krugu bolnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.