POSJETE

Kavazović zahvalio Fildu na podršci Velike Britanije Bosni i Hercegovini

Fild je naglasio da je ohrabren ramazanskom porukom reisu-l-uleme u kojoj je pozvao na suprotstavljanje društvenim pošastima, a prije svega korupciji i ovisnosti o kockanju

Metju Fild i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović. Fena

Fena

7.5.2019

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je u posjetu primio ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Metjua Filda (Matthew Field). 

Ambasador je reisu-l-ulemi i muslimanima u BiH čestitao nastupanje mjeseca ramazana s iskrenim željama da ga provedu u miru i sigurnosti.

Fild se zanimao i za reisu-l-ulemino viđenje trenutne situacije u državi i regionu, još jednom ističući podršku Velike Britanije ovom području i svim njenim građanima, narodima i državama.

Naglasio je kako je ohrabren ramazanskom porukom reisu-l-uleme u kojoj je pozvao na suprotstavljanje društvenim pošastima, a prije svega korupciji i ovisnosti o kockanju.

Istakao je da je borba protiv korupcije jedan od prioriteta britanskog angažmana u BiH te kazao da je u tom smislu podrška vjerskih lidera itekako značajna, prenose agencije.

Reis Kavazović je zahvalio ambasadoru Fildu na podršci Britanije Bosni i Hercegovini u očuvanju njenog multikulturalnog i multikonfesionalnog duha i jačanju državnih institucija koje trebaju odgovoriti na brojne izazove s kojima se društvo susreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.