SARADNJA

ICITAP nastavlja s podrškom i pomoći policijskim agencijama u BiH

Vilić je ocijenio dosadašnju saradnju i realizirane zajedničke projekte izuzetno uspješnim i istakao je da je program ICITAP u BiH prepoznat kao vrijedan strateški partner od svih policijskih agencija u BiH

Vilić i Henkok: Uspješna saradnja

S. D.

7.5.2019

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić održao je danas radni sastanak s direktorom programa ICITAP (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci ministarstva pravosuđa SAD) u BiH Ledijem Henkokom (Laddi Hancock).

Vilić je ocijenio dosadašnju saradnju i realizirane zajedničke projekte izuzetno uspješnima i istakao je da je program ICITAP u BiH prepoznat kao vrijedan strateški partner od svih policijskih agencija u BiH. 

ICITAP kontinuirano pruža pomoć kroz nabavku materijalno tehničke opreme, organizacije tematskih i specijalističkih policijskih obuka da bi policijski službenici u BiH mogli efikasnije da obavljaju poslove i zadatke iz svoje nadležnosti i da odgovore svakodnevnim sigurnosnim izazovima.

Henkok je naglasio da je Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci ministarstva pravosuđa SAD (ICITAP) u BiH prisutan od 1996. godine i da pomaže domaćim agencijama za provođenje zakona da razviju i unaprijede svoj rad. Program ICITAP je opredijeljen da, u partnerstvu s domaćim policijskim agencijama, implementira projekte od zajedničkog interesa, što uključuje planiranje, razvijanje nastavnih planova, organizaciju obuka i seminara, donaciju opreme, te mentorstvo i tehničko savjetovanje.

Sagovornici su razgovarali o planiranim zajedničkim aktivnostima u oblasti organizacije specijalističkih obuka za policijske službenike.

Vilić je ovom prilikom uručio Henkoku zahvalnicu za pruženu podršku i nesebičnu pomoć u izgradnji kapaciteta Direkcije te izrazio uvjerenje da će se ova uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.