BIHAMK Stanje na putevima

Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, oprez zbog magle uz riječne tokove

Al. Ti./Avaz.ba
10.05.2019 06:42

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle. Izdvajaju se putevi na širem području Doboja, Prijedora, Visokog i Gračanice. Na tim dionicama i kolovoz je vlažan i klizav, a upozorava se i na učestale odrone. Savjetuje se opreznija vožnju, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnim putevima Zenica-Nemila (u tunelu Vranduk II) i Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, zbog radova na izgradnji kružnog toka na ulazu u Vogošću saobraća se usporeno, uz izmjenjen režim saobraćaja. Apelira se na vozače da prate privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, zatim magistralni put M-17 u Tasovčićima (Čapljina), kao i magistralne puteve: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Komentari

NA VRH