INTERVJU

Nermin Nikšić otvoreno o odnosu sa Zlatkom Lagumdžijom, SPD-u, izdaji članstva…

Dva "partijska druga" postala dva najveća "partijska protivnika"

Selma MUJIĆ / Nataša ČEREMIDŽIĆ

10.5.2019

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić dao je ekskluzivni intervju za Avaz TV u kojem otkriva u kakvom je odnos sa Zlatkom Lagumdžijom, je li bilo savjeta, sastaju li se i kako su dva "partijska druga" postala dva najveća "partijska protivnika".

- Komunikacija između mene i Zlatka Lagumdžije nije prekinuta – kazao je Nikšić.

U intervjuu za Avaz TV, Nikšić otkriva i šta će biti sa članovima SDP-a koji su se jučer pojavili na sjednici Inicijativnog odbora Socijaldemokratskog pokreta (Pokret socijalne pravde i demokratije), te komentira činjenicu da je jedan od kolovođa Pokreta upravo potpredsjednik Socijaldemokratske partije Miro Lazović. Odgovorio je i na pitanje o partijskoj sudbini Rusmira Mesihovića i Zorana Mikulića koje je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte Željko Komšić zaposlio kao savjetnike u svom kabinetu. 

- Javnost je imala priliku da čuje kako je gospoda išla kod Šefika Džaferovića da dobije podršku, da li je normalno da poslije toga kažu "Šta ima veze ja sam i dalje SDP-ovac" – kazao je Nikšić.

Nikšić je komentirao i odnos sa predsjednikom DF-a Željkom Komšićem ocijenivši kako on nije "ni topao ni hladan" te da su neko vrijeme bili u "ljudskoj komunikaciji". Otkrio je i kada su posljednji put razgovarali te šta mu je poželio u SMS poruci.

Odgovorio je i hoće li se nekadašnji visokopozicionirani član partije Damir Hadžić vratiti na političku scenu.

- Damir Hadžić ima moju podršku – kazao je između ostalog Nikšić.

Predsjednik SDP-a je govorio i o prisluškivanju, medijskim izvještavanjima o njegovim “nezakonitim djelima”, plaši li se pravne države, kako se oglas za iznajmljivanje stranačke imovine našao na OLX-u, te odgovorio na prozivke protivkandidata u utrci za novi mandat na čelu stranke.

Otkrio je i hoće li SDP BiH i Naša stranka zajedničkim snagama nastupiti na lokalnim izborima 2020. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.