REAKCIJE Lider Saveza za bolju budućnost

Radončić o pozivu SDA: Vrijeme je da se etablira probosanska reprezentacija na državnom nivou

Gospodin Bakir Izetbegović i ja smo već imali dva duža sastanka, vrlo smo strpljivo i detaljno, uz očekivani državnički pristup, razmotrili mnoge aspekte krize u BiH i vjerujem da možemo nastaviti u tom pravcu, rekao Radončić

Klix.ba

Radončić: Uskoro odgovor na poziv SDA


Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, komentirao je u izjavi za portal Klix.ba današnji poziv SDA da njegova stranka uđe u vlast.

On je kazao da će SBB, nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji, naredne sedmice "održati sjednicu predsjedništva i institucionalno odgovoriti na poziv kolega iz Stranke demokratske akcije".

- Gospodin Bakir Izetbegović i ja smo već imali dva duža sastanka, vrlo smo strpljivo i detaljno, uz očekivani državnički pristup, razmotrili mnoge aspekte krize u BiH i vjerujem da možemo nastaviti u tom pravcu - kazao je Radončić.

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi da proširi patriotski blok i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.

- Meni se čini da ulazimo u finale koalicijskih odnosa koji bi trebali ići u korist svih, a najviše u korist deblokade sadašnje situacije i toliko potrebnog relaksiranja odnosa. I, sto je najvažnije, snažnog socio-ekonomskog iskoraka za koji postoje odlični finansijski preduslovi - rekao je Radončić.

Poručio je kako je SBB-u kompliment da ih nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji drugi politički subjekti prepoznaju i javno kvalificiraju kao poželjne partnere u budućem probosanskom bloku i kao faktor stabilnosti.

- Zaista je vrijeme i da se, kako to neki nazivaju, etablira bosnjačka, a ja bih rekao, i probosanska reprezentacija na državnom nivou - zaključio je Radončić u izjavi za Klix.ba.

Više o temi Fahrudin Radončić

NA VRH

Podijeli članak na