ISTRAGE Širom Evrope poznati kao sigurnosno interesantna lica

Braća Ćulum privedena u Banjoj Luci: Pogledajte koje "zvijeri" na četiri točka su vozili

U toku je poduzimanje radnji prema njima s ciljem utvrđivanja njihove povezanosti s izvršenjem krivičnih djela, kaže Marković

O. MATAVULJ
11.05.2019 06:41

Banjalučka policija privela je sinoć braću Nermina i Armina Ćuluma, koji su širom Evrope poznati kao sigurnosno interesantna lica. 

Kako saznaje "Avaz", privedeni su u jednom poznatom banjalučkom restoranu, a potom su pod pratnjom policije sprovedeni u PU Banja Luka, i to u luksuznom Ferrariju i dva Lamborghinija, koji su i izazvali pažnju istražnih organa.

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović potvrdila je da je u toku poduzimanje određenih radnji protiv braće Ćulum.

- U toku je poduzimanje radnji prema njima s ciljem utvrđivanja njihove povezanosti s izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banja Luka - rekla je Markanović.

Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije "United Tribuns", koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost.

Naime, prema izvještaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bajern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo "United Tribuns", nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj.

"United Tribuns" osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbjegao u Njemačku.

Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bila privedena i ispitana u okviru istrage o ubistvu Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena.

Komentari

NA VRH