KONGRES

BiH dobila organizaciju 13. Balkanskog kongresa BAPRAS-a

Avaz.ba

11.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Velika vijest za medicinu i bh. plastične hirurge, ali i region. BiH je dobila organizaciju 13. Balkanskog kongresa (BAPRAS) plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga koji će se održati 2023. godine.

Ovogodišnji Balkanski kongres (BAPRAS) plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga održava se u Klužu u Rumuniji od 09.- 11.5.2019. 

Na 11. Balkanskom kongresu (BAPRAS) plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga koji se održava u Klužu, nalaze se i jedini predstavnici iz BiH, prof. dr Reuf Karabeg i prim. dr Amela Karabeg. 

Supredsjednik kongresa, predsjedavajući sesije i predavač po pozivu je prof. dr Reuf Karabeg, a predavač po pozivu prim. dr Amela Karabeg. Prezentirana je nova metoda operacije grudi , a rad pod naslovom "Nova metoda povećanja grudi"(autori prof. dr Reuf Karabeg, mr sci dr M. Jakirlić, prim dr A.Karabeg i dr D.Crnogorac )izazvao je veliki interes.

Ista metoda je objavljena na hrvatskom kongresu estetskih hirurga u novembru 2018., naučno je prihvaćena i objavljena u indeksiranom medicinskom časopisu.

Inače, iz zemalja Balkana (Slovenija, Srbija, Sj. Makedonija, Crna Gora, Bugarska, Rumunija, Turska, Albanija, Kipar i BiH), Evrope, Bliskog Istoka, Afrike i SAD bilo je prisutno 400 registriranih osoba.

Program je bio odlično koncipiran i obuhvatio je najvažnije segmente svakodnevnog rada plastičnih hirurga.

Sljedeći kongres BAPRAS-a će biti održan 2021. godine u Konji u Turskoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.