NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Žestok udar na mir i državu

Piše: Avaz.ba

13.5.2019

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje: Dodik želi vratiti uniforme bivše Vojske RS: Žestok udar na mir i državu  

Saznajte koliko se novca izgubi zbog kolapsa na putu M-17, koji traje od novembra prošle godine, kad je počela rekonstrukcija tunela Vranduk kod Zenice.

Donosimo i nove detalje akcije Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona kodnog naziva “Poligon 2”, u okviru koje je uhapšeno 18 članova komisije za polaganje ispita.

Tu je i nova i zanimljiva „Minuta“ Bakira Hadžiomerovića.

Skandalozne i šokantne izjave Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, obilježile su jučerašnju centralnu svečanost u povodu Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH u Banjoj Luci. Donosimo i reakcije bh. zvaničnika i međunarodnih institucija u BiH na ovu Dodikovu izjavu.

Na stranama Globusa objavljujemo sve vezano za jučerašnu inauguraciju novog predsjenika Sjeverne Makedonije Steve Pendarovskog.

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, koji bi se sutra po hitnom postupku trebao naći pred zastupnicima Skupštine KS, izazvao je burne reakcije. Čitajte šta o svemu kaže doktor Kemal Dizdarević.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet o Harunu Mahmutoviću zbog mogućih finansijskih malverzacija u Košarkaškom savezu BiH, saznaje “Dnevni avaz”. U današnjem broju saznajte zbog čega Tužilaštvo tereti Mahmutovića.

Na stranama Mozaika čitajte o poplavama koje su zadesile sjever BiH. Saznajte koja su sva područja ugrožena.

Bili smo i u posjeti Specijalnoj policijskoj jedinici MUP-a u Zenici. Pročitajte šta su nam policajci kazali kad im je najteže.

Imer i Senada Omerović, supružnici iz BiH, od 1992. godine žive u Italiji, a posljednjih dana postali su žrtve masovnih protesta otkako su se preselili u stan koji im je dodijeljen u rimskoj općini Kasal Brukato. Ovu porodicu pozvao je i Papa Franjo da istraju u svojoj borbi.

Naša ekipa provela je noć s najelitnijom policijom MUP-a KS. Na stranama Crne hronike čitajte šta smo zatekli na terenu.

Vijest o stravičnoj nesreći iz Trebinja u kojoj je mladoženja poginuo dok se vraćao sa svadbe jučer je obišla region. Donosimo detalje cijele priče.

Počele su pripreme za Bregovićev koncert „Tri pisma iz Sarajeva“ koji će se održati na sarajevskoj Bijeloj tabiji. Pročitajte kako se prodaju karte, te gdje ih možete nabaviti.

Strane sporta posvećene su Premijer ligi BiH.

Sarajevo je na mini pripremama u Ljubuškom. Saznajte kakva atmosfera vlada u bordo timu. A zavirili smo i na Grbavicu. Kako se osjećaju Plavi nakon pobjede protiv Radnika.

Održana je i Velika nagrada Španije. Objavljujemo sve detalje ovog spektakla.

Mančester siti odbranio je naslov prvaka i po šesti put postao šampion Engleske.Ubjedljivom pobjedom u gostima kod Brajtona (1:4) ekipa Pepa Gvardiole (Guardiola) ostala je nedostižna na prvom mjestu sa 98 bodova, jednim više od Liverpula koji je savladao Volverhempton sa 2:0. pročitajte i druge detalje ovog zanimljivog susreta.

Osim ovih sportskih vijesti, pripremili smo vam i dosta drugih zanimljivosti iz svijeta sporta, kako sa domaćih, tako i sa evropskih i svjetskih terena.

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ objavljujemo prilog „BH Biznis“ i „Sport“, u kojem objavljujemo brojne zanimljive sportske vijesti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.