NAJAVE

Sarajevo okuplja vrhunske doktore iz cijelog svijeta

Od 20. do 23. juna u glavni grad Bosne i Hercegovine stići će neki od najpoznatijih stručnjaka

Emir Festić

Avaz.ba

13.5.2019

Sarajevo će od 20. do 23. biti domaćin 11. skupa Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS).

BHAAAS je neprofitna, nevladina, nepolitička, multietnička i multikulturalna organizacija čiji isključivi ciljevi su obrazovne, naučne i humanitarne aktivnosti. Predsjednike Akademije je dr. Emir Festić, renomirani medicinski stručnjak koji radi na klinici ''Mayo'', SAD.

Kako je najavljeno, uz bogat naučni program planira se i druženje uz kulturne sadržaje.

BHAAAS i ovaj skup koristi da uputi poziv potencijalnim članovima da pristupe ovoj organizaciji i upozna se i druži s brojnim eminentnim stručnjacima koji dolaze iz regiona, Sjeverne Amerike i cijelog svijeta.

- Dani BHAAAS-a su poznati po kvalitetnom programu i omogućavaju domaćim stručnjacima da razmijene iskustva i steknu nova saznanja uz druženje s kolegama.

Program će se sastojati od prezentacija istaknutih stručnjaka u različitim specijalnim sesijama. Predavanja su osmišljena na način da potaknu interakciju među učesnicima i pružaju mogućnosti za umrežavanje – kaže za Avaz.ba Amer Smajkić, član Upravnog odbora.

Program 11. dana BHAAAS-a možete pogledati ovdje: https://bhaaas.org/sarajevo-2019/program/. 

Misija Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka je unapređenje i razvoj umjetnosti i nauke bosanskohercegovačke dijaspore u Americi i Kanadi.

- Ciljevi Akademije su uspostavljanje veza između bh. naučnika, umjetnika i stručnjaka u Sjevernoj Americi i gradnja mostova saradnje s domovinom.

Akademija želi promovirati duh intelektualne raznolikosti i slobodnu razmjenu ideja među dijasporom, s uvjerenjem da je znanje djeljivo bogatstvo – ističe Smajkić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.