BANJA LUKA

Braća Armin i Nermin Ćulum ostala bez voznog parka vrijednog 2,5 miliona maraka

Skupocjeni automobili braće Ćulum

A. Ču. / Avaz.ba

13.5.2019

Oko 1,3 miliona eura, odnosno 2,5 miliona maraka vrijedna su dva Lamborghinija i jedan Ferrari, koji su u petak navečer u Banjoj Luci oduzeti od braće Armina i Nermina Ćuluma te prijedorskog kik-boksera Velida Saleševića. 

Potvrdio je to za "Nezavisne" izvor blizak istrazi nakon što je iz banjalučke policije rečeno da se utvrđuje porijeklo ovih vozila te validnost dokumentacije. 

- Oni su u petak viđeni u Banjoj Luci te pozvani na informativni razgovor. U društvu s njima bile su i dvije djevojke, od kojih jedna Slovenka, koja je predata Terenskom centru Ureda za strance BiH - pojasnio je izvor "Nezavisnih". 

Privedena petorka je istu noć puštena iz prostorija PU Banja Luka. 

- Pet osoba privedeno je s ciljem utvrđivanja njihove povezanosti s izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banja Luka. Oduzeta su im vozila radi utvrđivanja porijekla i validnosti dokumentacije. Obaviješten je nadležni organ radi poduzimanja mjera na utvrđivanju carinskog prekršaja - rekla je za "Nezavisne" Marija Markanović, portparol PU Banja Luka. 

Braća Ćulum su, podsjetimo, privođena i prije nekoliko sedmica te ispitana u vezi s ubistvom Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.