STAVOVI

Dodik: Treći pješadijski puk 12. maja u uniformama Vojske RS

On je ocijenio da histerija koja je nastala nakon njegovog poziva ne služi ničemu osim podgrijavanju unutrašnjih političkih prilika

E. Ma. / Avaz.ba

13.5.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će pripadnici Trećeg pješadijskog puka 12. maja sljedeće godine obući uniformu Vojske Republike Srpske.

Podsjećamo, Dodik je jučer izjavio da je uniforma Vojske RS dio tradicije, a oznake koje se nalaze na njoj su i na uniformama pripadnika Trećeg pješadijskog puka.

On je ocijenio da histerija koja je nastala nakon njegovog poziva da dio pripadnika Trećeg pješadijskog puka sljedeće godine na svečanosti povodom Dana Vojske RS obuče uniforme ne služi ničemu osim podgrijavanju unutrašnjih političkih prilika i nadgovoravanja ko će mu više i prije odbrusiti.

- U zakonu piše da Treći pješadijski puk (Republika Srpska) baštini tradiciju Vojske RS. On nastavlja da baštini tu tradiciju, a dio tradicije su i uniforme, dakle samo taj dan - rekao je Dodik danas u Beču.

Dodik smatra da problem nije to, već da se on ogleda u nemogućnosti formiranja vlasti na nivou BiH, na nivou Federacije BiH i nefunkcioniranju Vijeća ministara BiH.

- Ima važnijih pitanja o kojima treba razgovarati, a hoće li se 12. maja obući uniforme Vojske RS, ja kažem da se hoće obući - zaključio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.