NAJAVA Na kioscima diljem BiH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Poplave zarobile naselja

Avaz.ba
14.05.2019 06:31

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Poplave zarobile naselja

Dramatična, besana i duga noć je iza velikog broja stanovnika u područjima BiH ugroženim poplavama. Svjedočili smo da su sinoć stanovnici maglajske i teslićke općine te Krajine bili najugroženiji i strepili su da im se ne ponovi 15. maj 2014. godine, kada su BiH, ali i region pogodile katastrofalne poplave, a na hiljade ljudi moralo napustiti svoje domove zbog vodene stihije.

U „Avazu“ pročitajte šta se sve dešavalo sinoć, u kojim područjima je prekinuta putna komunikacija i gdje je prekinuta nastava.

Otkrivamo ko su kandidati koji si pred Komisijom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH osvojili najviše bodova u utrci za izbor glavnog tužioca u Kantonu Sarajevo te ko je najbolje rangiran u utrci za glavnog tužioca Unsko-sanskog, Tuzlanskog i Posavskog kantona.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH ocijenila je za „Avaz“ poziv Milorada Dodika Trećem pješadijskom puku da obuče ratne uniforme Vojske Republike Srpske opasnim te je pozvala nadležne institucije da reagiraju.

Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović današnju „Minutu“ pod naslovom „Bombaš Mile Ronhill“ posvetio je posljednjem skandaloznom istupu Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Pratili smo nastavak suđenja legendarnom komandantu Petog korpusa Armije RBiH Atifu Dudakoviću, koji je već kod ispitivanja prve svjedokinje optužbe argumentirano dokazao da njene tvrdnje nisu tačne.

Otkrivamo kakvim se sumnjivim i mutnim poslovima bavi Murat Tahirović, nekadašnji predsjednik Udruženja logoraša BiH, te ko mu je platio kartu za Hag.

Senad Avdić, vlasnik propalog sedmičnika „Slobodna Bosna“ i nekadašnji veliki prijatelj i ljubitelj zločinačke porodice Slobodana Miloševića i Mire Marković, kojoj je svojevremeno redovno slao cvijeće, izborio se svojim jeftinim moraliziranjem i licemjerjem za titulu ličnosti dana u današnjem izdanju našeg lista.

Bili smo sinoć na predstavi "Looking for Sarajevo" francuskog pisca i filozofa Bernar-Anrija Levija (Bernard-Henri Levy ) u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Pročitajte kakve je poruke kroz predstavu uputio jedan od najvećih prijatelja BiH i jedan od najvećih živućih svjetskih filozofa.

Razgovarali smo s Nedžadom Bićom, predsjednikom Udruženja poljoprivrednika FBiH, čije prognoze za proizvođače voća i povrća nisu nimalo optimistične.

Istraživali smo zbog čega je Vranduk prazan umjesto da bude turistička atrakcija.

Donosimo i detalje sa sjednice Komisije Medicinskog fakulteta, koja je utvrdila da se na konkurs za izbor dekana te visokoškolske ustanove prijavila samo jedna kandidatkinja, čije ime ste, vjerovatno, već pogodili. Ona je Semra Čavaljuga.

Pročitajte i koji će članovi kojih skupština javnih sarajevskih preduzeća danas biti smijenjeni.

Bili smo u Goraždu, gdje je u jednoj kući pao plafon u dječijoj sobi, a djeca nisu stradala pukim slučajem.

Pratili smo i početak suđenja Nerminu Rustempašiću, koji je u decembru prošle godine u Travniku pijan pregazio majku i kćerku na trotoaru.

Saznajemo da je Mujaga Ivazović, bivši policajac koji je ubio sina, pušten iz bolnice i prebačen u pritvor u Sarajevu.

Zabilježili smo i potresne scene na sahrani Marka Anđelića u Trebinju koji je poginuo nakon svoje svadbe.

Na sportskim stranama donosimo priču o našem Dijamantu Edinu Džeki, koji je sedmi strijelac Rome svih vremena, a saznajte i zašto Donji Vakuf trese košarkaška groznica.

Najveći ''Mali oglasnik'' u BiH, kao i prilog „Automarket“ čekaju vas danas u „Dnevnom avazu“.

Komentari

NA VRH