MAGLAJ Jutros oko 4 sata rijeka se vratila u svoje korito

Nivo rijeke Bosne u opadanju: Štete će se sumirati u narednom periodu

Voda se na pogođenim područjima Novog Šehera, Čoba, Kopica, Domislice, Tujnice, Bradića i Liješnice polako povlači

N. Br.
14.05.2019 08:59

Iza stanovnika maglajske općine, posebno onih koji su bili pogođeni nezapamćenim nevremenom ostala je noć bez sna. 

Voda se na pogođenim područjima Novog Šehera, Čoba, Kopica, Domislice, Tujnice, Bradića i Liješnice polako povlači, a nastale štete sumirat će se, sigurno, danima.

I nivo rijeke Bosne rastao je gotovo cijelu noć. Nešto poslije pola noći rijeka Bosna izlila se na području Ulišnjaka i prekinula putnu komunikaciju R 465 Maglaj - Zavidovići. 

Jutros oko 4 sata Bosna se vratila u svoje korito. U odnosu na sinoć, vodostaj rijeke Bosne u Maglaju niži je za blizu 200 cm. 

U noći s ponedjeljka na utorak najviši nivo dostigao je 570 cm, dok je jutros 380 cm. Maglajlije od jutros prate stanje na gradskom mostu. 

- Bio sam zabrinut, nisam spavao gotovo cijelu noć. Ali sada je dobro, kada sam vidio koliko je nivo Bosne u opadanju. Ono što smo proživjeli prije pet godina još je u svježem sjećanju. Iako kiša još pada, vjerujem da će sve biti dobro - rekao nam je Fadil Bajraktarević. 

Nakon povlačenja vode uspostavljeno je normalno odvijanje saobraćaja prema Novom Šeheru, preko Perkovića, kao i regionalnim putem R465 Maglaj - Zavidovići ispod gradskog mosta.

Prema informacijama iz Osnovne škole "Maglaj", obustavljena je nastava u područnoj školi Tujnica, koja je poplavljena.

Komentari

NA VRH