MAGLAJ

Nivo rijeke Bosne u opadanju: Štete će se sumirati u narednom periodu

Voda se na pogođenim područjima Novog Šehera, Čoba, Kopica, Domislice, Tujnice, Bradića i Liješnice polako povlači

N. Br.

14.5.2019

Iza stanovnika maglajske općine, posebno onih koji su bili pogođeni nezapamćenim nevremenom ostala je noć bez sna. 

Voda se na pogođenim područjima Novog Šehera, Čoba, Kopica, Domislice, Tujnice, Bradića i Liješnice polako povlači, a nastale štete sumirat će se, sigurno, danima.

I nivo rijeke Bosne rastao je gotovo cijelu noć. Nešto poslije pola noći rijeka Bosna izlila se na području Ulišnjaka i prekinula putnu komunikaciju R 465 Maglaj - Zavidovići. 

Jutros oko 4 sata Bosna se vratila u svoje korito. U odnosu na sinoć, vodostaj rijeke Bosne u Maglaju niži je za blizu 200 cm. 

U noći s ponedjeljka na utorak najviši nivo dostigao je 570 cm, dok je jutros 380 cm. Maglajlije od jutros prate stanje na gradskom mostu. 

- Bio sam zabrinut, nisam spavao gotovo cijelu noć. Ali sada je dobro, kada sam vidio koliko je nivo Bosne u opadanju. Ono što smo proživjeli prije pet godina još je u svježem sjećanju. Iako kiša još pada, vjerujem da će sve biti dobro - rekao nam je Fadil Bajraktarević. 

Nakon povlačenja vode uspostavljeno je normalno odvijanje saobraćaja prema Novom Šeheru, preko Perkovića, kao i regionalnim putem R465 Maglaj - Zavidovići ispod gradskog mosta.

Prema informacijama iz Osnovne škole "Maglaj", obustavljena je nastava u područnoj školi Tujnica, koja je poplavljena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.