BIHAMK

Gdje je sve obustavljen saobraćaj zbog klizišta i vode na kolovozu

Zabrana saobraćanja kamionima i autobusima na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja

Zbog odrona obustavljen saobraćaj

N. Če. / Avaz.ba

14.5.2019

Zbog odrona i aktiviranih klizišta obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima M-4 Banja Luka – Prijedor, u mjestu Ramići, M-4 Banja Luka - Čelinac, u mjestu Marjanovac, kao i na regionalnom putu R-473 Teslić - Tedin Han, u mjestu Kamenica.

Zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-15 Prijedor - Sanski Most, u mjestu Žeger, kao i na regionalnim putevima: R-469 Banovići - Zavidovići (u mjestu Breštica), R-403a Cazin - Gata (u mjestu Tržačka Raštela) i R-403b Cazin - Stijena - Ljusina.

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima: M-16.1 Banja Luka - Prnjavor na ulazu u Prnjavor, M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce - Mrkonjić-Grad, u mjestu Jezero.

Obilne kišne padavine usporavaju i otežavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH.

Učestali odroni zemlje ili kamenja i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uvjetima na putu.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik - Orašje, gdje se saobraća jednom trakom, naizmjenično.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.