NEPOGODE

Bez većih problema u Zenici: Ljudstvo i mehanizacija u pripravnosti za brze intervencije

Na izvorištu Kruščica došlo do zamućenja kakvo nije zabilježeno u proteklih 15 godina

Zenica: Nema prijava o pričinjenoj materijalnoj šteti. D.Pa

D. Pa.

14.5.2019

Prema podacima Službe za civilnu zaštitu Grada Zenica, kiša koja je proteklih sati padala nije prouzrokovala veće probleme na području Zenice.

Saobraćaj se na svim putnim pravcima odvija bez posebnih ograničenja i zastoja, osim na putevima gdje su u toku sanacioni radovi.

Snabdijevanje vodom i električnom energijom je normalno, a Služba civilne zaštite nije zaprimila prijave o pričinjenoj materijalnoj šteti.  

Na sjednici Štaba civilne zaštite Zenica, koju je vodio gradonačelnik Fuad Kasumović, zaključeno je da komunikacija s područjima koja su ranije bila izložena prirodnim nesrećema mora biti stalna, a ljudstvo i mehanizacija u pripravnosti za brze intervencije.

Usljed obilne kiše, protekle noći je došlo do zamućenja na izvorištu Kruščica kakvo nije zabilježeno u proteklih 15 godina, pa čak ni za vrijeme poplava u maju 2014. godine, saopćeno je iz preduzeća ViK Zenica. 

- Uloženi napori stručnih službi ViK-a Zenica su dali rezultate te možemo izvijestiti da je održana stabilnost sistema i uredno vodosnabdijevanje za sve potrošače - saopćili su iz ovog preduzeća, dodajući da se u kontinuitetu provodi kontrola kvaliteta vode te da je voda u sistemu javnog vodosnabdijevanja u Zenici zdravstveno ispravna i bez bojazni se može koristiti za piće.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.