NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Poplave odnijele dječaka u Žepču

Avaz.ba

15.5.2019

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, objavljuje - „Poplave odnijele dječaka u Žepču“.

Naši novinari bili su na licu mjesta u poplavljenim područjima, slike strave i užasa zabilježili su u Banovićima, Prijedoru, Banjoj Luci... Razgovarali su s mještanima čije su kuće pod vodom. U Sanskom Mostu slike kao iz 2014. godine, a ništa bolja situacija nije kod Maglaja, gdje je kompletno selo Gornja Liješnica poplavljeno. Osim nevolja zbog kiše, na Romaniji i u Krajini probleme je pravio snijeg.

Pročitajte koliko automobila uništava Uprava za indirektno oporezivanje BiH, raspisan je već oglas za najpovoljnijeg ponuđača za uništavanje ili otkup.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić sazvao je za sutra sjednicu na kojoj će biti donesena konačna odluka hoće li biti dio vlasti. Objavljujemo i koliko je Federalna uprava policije isplatila otpremnine bivšem direktoru Draganu Lukaču.

U „Minuti“ ugledni novinar Bakir Hadžiomerović osvrnuo se na dešavanja u Kasindolskoj prije 27 godina. Niko nije odgovarao, a u kolumni podsjeća na dešavanja i pita: „Sjećaš li se Kasindolske?“

Na stranama „Globusa“ pročitajte zašto su se „Hyundai“ i „Kia“ odlučili na investiranje u Rimac automobile. Objavljujemo i koliko je povećan broj penzionera u posljednje četiri godine te koliko su rasla njihova primanja. Saznajte i šta se dešavalo na jučerašnjoj cjelodnevnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, kakav su stav zauzeli poslanici o rezervnom sastavu policije. Saznajte zašto su inspektori zaustavili divlju gradnju u Lukomiru.

Ličnost dana je čovjek koji je, praveći sireve u BiH, dobio sve pohvale za kvalitet. U njegovim proizvodima uživaju ne samo bh. građani te je s razlogom ponio titulu „Kralj sireva“.

Nakon što su lovci pronašli dvomjesečno mladunče, medvjedu Meši novi dom je Pionirska dolina. Istražili smo i kakvo je stanje u bh. vrtićima uoči upisa te imaju li roditelji razlog za paniku. Pred sutrašnju sjednicu Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta u Sarajevu saznajemo da tužilački tim provjerava rad ove visokoškolske ustanove.

Bavili smo se i problemima migrantske krize. U Tuzlu dnevno stiže i po stotinu migranata, uvjeti u kojima žive su katastrofalni.

Saznajte kakvo je stanje djevojke iz Kaknja koja je pala s trećeg sprata te ko je mladić koji je poginuo u Sloveniji. Slike nesreće s lica mjesta su travične. U Čitluku pljačka benzinske pumpe, kriminalci pucali na policiju.

Na stranama „Života“ donosimo lijepe ramazanske priče, najmlađi postač ima pet godina.

Pročitajte na „Jet Setu“ zanimljiv razgovor s Božom Vrećom, kao i šta je poručio Dragan Stojković Bosanac.

Sarajevo danas na Pecari brani veliku prednost u finalnoj revanš utakmici, Trofej stiže na Koševo?! Za naš list govori Samir Memišević, a 20. maja bit će poznat spisak igrača na koje će selektor Prosinečki računati u junskim mečevima kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Pročitajte i koliku cijenu je Bormunt odredio za bh. golmana Begovića.

Danas prilog „Porodica i zdravlje“.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.