POPLAVE Odbrambeni nasipi i vreće s pijeskom postavljeni na više lokacija

U Prijedoru spremni na najgore, Sana na nivou od skoro pet metara

S. Mujić / D. Stojnić
15.05.2019 11:18

Sana na nivou od skoro pet metara

Foto: D. Stojnić

Svi vodostaji na području Prijedora su u blagom opadanju, ali se Sana i Gomjenica još nisu vratile u korita i postoji mogućnost podrivanja nasipa.

Štab za vanredne situacije grada Prijedora utvrdio je da vodostaj Sane s dostignutih 494 centimetra onemogućava ulijevanje Gomjenice, čiji se nivo u povratnom valu povećavava i izlijeva u naselja Gomjenica i Vrbice.

- Nakon još jedne neprospavane noći imamo sada pozitivne informacije, nivo rijeke Sane je u opadanju u odnosu na nivo od sinoć. Što se tiče stanja na teritoriji grada Prijedora, još ima dosta vode, kao i zaplavljenih i poplavljenih objekata - kazao je Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, za Avaz TV. 

Odbrambeni nasipi i vreće s pijeskom postavljeni su na više lokacija u naseljima Raškovac, Tukovi, Stari Grad, Vrbice i Gomjenica, za šta je od "Voda Srpske" dobiveno još 5.000 vreća koje su tokom noći punjene i odvožene na kritične lokacije.

- Voda je krenula ulaziti u posjede i dvorišta velikom brzinom. Vatrogasci su bili na licu mjesta, a i pumpa je radila sve vrijeme i mnogo je pomogla. Sjedio sam ispred kuće i gledao šta se dešava, voda je baš brzo nadolazila - rekao je Snježan Sladaković, mještanin Gomjenice.

Direktor prijedorskog "Vodovoda" Vlado Reljić rekao je kako je pojačano hlorisanje vode te da je voda iz gradskog vodovoda ispravna za piće. On je dodao kako nije bilo nestanaka struje koji bi narušili stabilnost sistema vodosnabdijevanja.

Komentari

NA VRH