NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Komšić prijavio, Incko "mjerka"

Piše: Avaz.ba

16.5.2019

U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“ čitajte: Komšić podnio prijavu Dodikovih izjava!

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, donosi detalje zbog kakvih izjava je Željko Komšić podnio prijavu protiv Milorada Dodika.

Donosimo i zbog čega se digla bura nakon sastanka ambasadora Nelsona sa sudijama u Američkoj ambasadi.

Pogledajte i reakciju Edina Batlaka, predsjednika UO Udruženja logoraša Mostar, na aktivnosti Murata Tahirovića. Batlak tvrdi da je Tahirović obrnuo stotine hiljada maraka preko leđa logoraša.

U rubrici „Pogledi“ donosimo detalje unutarstranačkog konflikta u Tuzlanskom SDP-u između Bijedića i Imamovića.

Pogledajte i kada počinje suđenje Goranu Salihoviću, bivšem glavnom državnom tužiocu, i zbog čega mu se sudi.

U rubrici „Globus“ donosimo sjajnu priču pod nazivom „Svijet u strahu od rata“. Saznajte kakva je trenutna situaciju na Bliskom istoku te kakvi su odnosi Vašingtona i Teherana.

Saznajte koliku štetu su izazvale poplave koje su našu zemlju zadesile u prethodnih nekoliko dana. Pogledajte kakvo vrijeme najavljuju meteorolozi za naredne dane i da li se očekuju novi problemi.

Pročitajte i s kakvim se problemima susreće Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Saznajte i koliko su beba primili u protekloj godini koje su roditelji ostavili.

Pogledajte i kakve prinove su se dogodile kod Elde Mujčin, Gradačanke koja je 30. aprila pobjegla s vlastite svadbe.

U „Crnoj hronici“ donosimo detalje suđenja Miletu Rosiću iz Bijeljine koji je optužen za ubistvo Siniše Glamočanina i promet oružja i eksplozivnih sredstava. Glamočanin je tada pogođen s osam hitaca.

Donosimo i detalje nezapamćene drame koja se odigrala ispred Osnovnog suda u Vlasenici. Mladen Deurić, sudski policajac, igrao se pištoljem i slučajno ubio svjedoka. Pogledajte i reakciju Suda i Tužilaštva na ovaj slučaj.

Pročitajte i nesretnu priču iz Banje Luke, gdje se starica Hajrija Hajrić ugušila dimom.

U rubrici „Sport“ pročitajte detalje o dokumentu prema kojem je Željezničar, navodno, nudio nekadašnjem strategu Slavku Petroviću da naknadno potpiše reprogram duga. Pogledajte i reakciju Nihada Selimovića na cjelokupnu situaciju.

Pročitajte i detaljan izvještaj s finalne utakmice Kupa BiH na kojoj je FK Sarajevo osvojilo svoj prvi trofej u sezoni pobijedivši Široki Brijeg ukupnim rezultatom 3-1. Sarajevo, iako je izgubilo s minimalnih 1-0, osvojilo je trofej zahvaljujući pobjedi na Koševu rezultatom 3-0.

Pročitajte i intervju s mladim reprezentativcem BiH Besimom Šerbečićem, članom slavnog Rozenborga.

Također, saznajte ko će biti novi trener minhenskog Bajerna naredne sezone.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.