ČETVRTI DAN U utorak dijete upalo u nabujali potok

Nastavljena potraga za šestogodišnjim dječakom u Begovom Hanu

Pretraga terena, obala te korita rijeke Bosne čamcima i bespilotnim letjelicama u protekla tri dana potrage nije dala rezultate

L.Đ/Avaz.ba

Sa jučerašnje pretrage nanosa na ušću Mračajske rijeke


Rano jutros nastavljena je potraga za šestogodišnjim dječakom koji je pao u nabujali potok u utorak poslije podne u Begovom Hanu kod Žepča, a području će, osim ranijih učesnika, dati i službenici Civilne zaštite RS.

Kako je vodostaj i Mračajske rijeke i Bosne opao, ponovo se pretražuje od mjesta na kome je dječak nestao do ušća u rijeku Bosnu. Uz pomoć teških mašina pretražena su mjesta na kojima su bili nanosi koje je nanijela bujica.

Pretraga terena, obala te korita rijeke Bosne čamcima i bespilotnim letjelicama u protekla tri dana potrage nije dala rezultate.

Potraga se vrši kopnenim dijelom pretragom korita i priobalnog dijela duž obala rijeke Bosne i čamcima. Ovo je druga potraga koja je pokrenuta na rijeci Bosni jer je još uvijek u toku potraga za Almirom Gluhićem iz Zavidovića čija je odjeća i lične stvari 5. maja pronađena na lijevoj obali rijeke Bosne u mjestu Porobići.

U akciji i danas, osim mještana, učestvuju i pripadnici GSS-a, rafting klubova te civilnih zaštita.

Podsjećamo, dječak Ibrahim Mešeljević (6) je, vozeći bicikl, izgubio ravnotežu te je, u pokušaju da spasi bicikl, upao u nabujali potok Mračaj.

Više o:

Žepče Potraga
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na