REAKCIJE

Konaković za Avaz.ba: SBB kao spona uspješne saradnje između različitih nivoa vlasti

Formiranje jake probosanske strane koja će štititi interese BiH

Elmedin Konaković. Arhiv

Ljiljana SKOKIĆ

17.5.2019

Politički partneri s kantonalnog nivoa vlasti ocjenjuju kao pozitivan potez Saveza za bolju budućnost da uđe u pregovore oko formiranja vlasti na federalnom i državnom nivou, a čime se ne dovodi u pitanje opstojnost Vlade u Kantonu Sarajevo.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković za Avaz.ba je rekao da upravo SBB na taj način može biti spona uspješne saradnje između različitih nivoa vlasti.

- Hrabar je potez SBB-a da uđe u vlast u ovom trenutku. Svakako smatram pozitivnim da se na državnom i federalnom nivou formira jaka probosanska strana koja će štititi interese naše zemlje i dobro je da s te strane imamo nekoliko stranaka s kapacitetom. Nadam se da će zajedno raditi na ključnim pitanjima za našu zemlju, rasterećenju realnog sektora, zapošljavanju, zaustavljanju odlaska mladih ljudi i drugim. Pomoći ćemo kao stranka sve dobre ideje i procese. Siguran sam da u interesu građana, Vlada i većina u KS mogu uspješno sarađivati s višim nivoima vlasti, a upravo SBB i DF mogu biti spona takve saradnje - obrazložio je Konaković.

Podsjećamo, nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva SBB-a potpredsjednica stranke Adisa Oberbegović-Arapović je kazala kako vlade nisu bile predmet razgovora na sjednici te da Vlada u KS nije dovedena u pitanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.