CRNA HRONIKA

Na graničnim prijelazima otkriveno pet osoba za kojima su tragali sudovi i policija

Međunarodni aerodrom Sarajevo

Avaz.ba

17.5.2019

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 16. maja 2019. godine na letu iz Beča pripadnici Granične policije BiH uhapsili su Đ. P. (25), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu zbog krivičnog djela krađa. 

Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo. Dan ranije, 15. maja 2019., na istom aerodromu uhapšen je R. B. (39). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivičnog djela teška krađa u pokušaju. Državljanin BiH kontroliran je na letu iz Beograda i predat službenicima Odjela sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice granične policije Orašje 16. maja 2019. predali su V. N. (43) službenicima Policijske uprave Živinice, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim ova PU raspisala potragu zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari

Državljanin BiH i Republike Hrvatske kontroliran je na ulasku u našu zemlju na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Dan ranije 15. maja 2019. službenici ove jedinice predali su R. P. (29) službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jer se potražuje zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i ometanje rada pravosuđa.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orahovlje 15. maja 2019. uhapšen je E. Š. (55) jer ga potražuje Općinski sud u Ljubuškom zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede. Službenici JGP-a Doljani bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.