REPUBLIKA SRPSKA

Deset novih klizišta u Banjoj Luci: Naređena hitna intervencija, ugroženi stambeni objekti

Teška situacija na putu Bronzani majdan-Kmećani

Aktivirano više od 10 novih klizišta. Srna

Srna

17.5.2019

Na širem području Banje Luke aktivirano je više od 10 novih klizišta usljed obilnih padavina, a najteža situacija je u gornjem dijelu naselja Lauš u ulici Đure Damjanovića, gdje je klizište zaprijetilo da ugrozi stambeni objekt, potvrđeno je u banjalučkoj Gradskoj upravi.

Gradske službe naložile su hitne intervencije kako ne bi bila ugrožena imovina i stanovništvo, a na klizištu na Laušu su izašle građevinske ekipe koje sprečavaju daljnje širenje klizišta.


Hitna sanacija klizišta na lokaciji u Kolima. Srna

Načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman rekao je da je naložena hitna sanacija još jednog klizišta na lokaciji u Kolima.

- Hitna intervencija je bila neophodna kako bi se stanje stabiliziralo. Nakon toga uslijedit će i vještačenje objekta da bi bile utvrđeno ima li oštećenja na objektu i je li siguran za boravak ljudi - naveo je Kecman.

On je dodao kako je teška situacija i na putu Bronzani majdan-Kmećani, gdje je klizište potpuno prekinulo putnu komunikaciju.

Kecman je naveo da se trenutno čisti teren, a da će za potpunu obnovu biti potrebno izraditi projekt sanacije ovog klizišta i tek tada pristupiti temeljnim radovima.

Dodao je i kako je Gradska uprava Banja Luke angažirala sve raspoložive resurse kako bi bila evidentirana klizišta i intervenirano u najugroženijim slučajevima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.