POTVRĐENO

MUP KS uhapsio Daria Delibašića zbog otmice Turčina

Arhiv

M. AŠČIĆ

17.5.2019

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su danas Daria Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, zbog sumnje da je 20. aprila učestvovao u otmici Turčina T. K.

Ovu informaciju potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

On je uhapšen prema nalogu Tužilaštva KS i nalazi se trenutno na kriminalističkoj obradi u MUP-a KS.

Podsjećamo, grupa razbojnika naoružana automatskim puškama i pištoljima koja je presrela i otela 25-godišnjeg Turčina prije dvije sedmice u naselju Pejton na Ilidži, o čemu je „Avaz“ već pisao, tražila je za njegovu slobodu pola miliona eura (milion maraka).

Podsjećamo, T. K. je više osoba u tri automobila, od kojih je jedno Touareg, presrelo i okružilo dok se vozio u crnom Golfu 6. Uz prijetnju puškom i pištoljem, izbacili su ga iz vozila, svezali i stavili kapu fantomku na glavu te ga odvezli na nepoznatu lokaciju, da bi ga sutradan ostavili u sarajevskom naselju Otoka.

O tome da se razbojništvo dogodilo MUP KS je informirao javnost, uz navode da je ukraden Golf 6 i da rade na rasvjetljavanju ovog slučaja. Turčin kojem je otet Golf prvo je pljačku prijavio SIPA-i, a kasnije je MUP KS preuzeo cijeli slučaj.

Njega su razbojnici cijelu noć držali zarobljenog i prijetili mu smrću ako ne donese novac, ali je on sve prijavio policiji.

Nezvanično, tužioci i istražitelji MUP-a KS sada provjeravaju ko su osobe koje u vozilo Touareg pljačkaju građane i otimaju im vozila.

Sutra u printanom izdanju ''Dnevnog avaza'' svi detalji o ovom slučaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.