NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Patriotski blok za sigurnu BiH

Avaz.ba

18.5.2019

''Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, donosi detalje sporazuma koji su lideri SDA Bakir Izetbegović, SBB Fahrudin Radončić i DF Željko Komšić jučer potpisali u Sarajevu.

Saznajte šta znači Patriotski blok za sigurnu BiH i koji su ostali zaključci sporazuma.

Otkrivamo i ko su kandidati za novog direktora Zavoda PIO i kada je okončan konkurs za ovu poziciju. Pročitajte i komentar našeg glavnog urednika Fadila Mandala.

Hoće li SDP na sjednici Glavnog odbora u Sarajevu izbaciti svoje odmetnike? Šta o tome kaže Saša Magazinović, predsjednik GO, i šta će biti s članovima iz Tuzle. Donosimo i imena i biografije svih konzula.

Na stranama Globusa donosimo priču o tome zašto su se hrvatski desničari obrušili na Ćiru Blaževića, proslavljenog bh. trenera.

Saznajte zašto je novi borački zakon izazvao buru među ovom populacijom i ko je za to najveći krivac.

Zbog čega je sarajevska policija uhapsila Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića Kinđeta. Kakva je njegova uloga u otmici 25-godišnjeg Turčina, o čemu je naš list prvi pisao još 26. aprila ove godine. Šta o tome kaže policija, gdje je Turčin bio zatvoren i koliko je traženo otkupa za njegovu otmicu. Koliko je osoba pod istragom.

Pročitajte i šta je ISIL-ovac Ibro Ćufurović rekao jučer u Sudu BiH i zašto Tužilaštvo BiH traži da mu se produži pritvor još za dva mjeseca. Hoće li Sud uvažiti prijedlog tužioca i šta je rekao njegov advokat Senad Dupovac.

Novinari Crne hronike donose priču o tome koji je pjevač iz Bihaća u komi prevezen u Tuzlu. Saznajte sve detalje ove nesreće u Krajini. Donosimo i detalje šokantnog zlostavljanja nemoćne djevojke u Bosanskoj Gradišci. Otkrivamo i ko je uhapšeni sarajevski diler i šta mu je pronađeno u stanu.

Pročitajte na stranama Jet seta šta za „Avaz“ kaže Svetlana Ceca Bojković, proslavljena beogradska glumica.

Na Koševu je sve spremno za duplu krunu. Sarajevo danas dočekuje Zvijezdu 09, igrači Husrefa Musemića pred historijskom šansom.

Danas donosimo i uvijek zanimljiv i aktuelan prilog „Sedmica“. Pročitajte ekskluzivni intervju s Jusufom Nurkićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.