LJUDSKOST NA DJELU

U podne počinje humanitarni bazar za Iman i Imrana, svi ste pozvani

Avaz.ba

18.5.2019

Bit će organizirane i tri zabavne i edukativne radionice za djecu

U podne počinje humanitarni bazar za sestru i brata Iman (5) i Imrana (4), za čije liječenje roditelji Selvedin i Mirela Bašić sakupljaju novac, a da bi im pomogli u tome, njihove komšije iz naselja Trg heroja u Sarajevu pokrenuli su humanu akciju. 

Bit će i zabave

Pozivaju sve ljude dobre volje da dođu danas na adresu Trg heroja 41, gdje će izložiti odjeću, obuću, dječije igračke (lego kocke), dječiju odjeću i obuću koja je jako dobro očuvana, a neke stvari su i nove.

- Svi koji ste fanovi rabljenih stvari ste pozvani, kao i svi vi koji želite doći i donijeti svoju rabljenu, čistu i očuvanu odjeću i obuću i prodavati te tako podržati akciju. Bit će organizirane i tri zabavne i edukativne radionice za djecu. Tako ćemo od 12 do 13 sati prirediti zabavni i edukativni kviz, od 13 do 14 čitaonicu - čitanje priča i igrica storyololy, a od 14 do 15 je treasure hunt/escape room - igra u timovima. Ulaz na svaku od radionica će se naplaćivati, a sav prihod, naravno, ide našim drugarima Iman i Imran da sakupe potrebna sredstva – poručuju organizatori akcije.  

Spas vide u Turskoj

Podsjetimo, ljekari u BiH rekli su da ne mogu pomoći ovim mališanima te se prva u akciju pomoći uključila Otvorena mreža s Almirom Čehajićem Batko na čelu, a roditelji Iman i Imrana Mirela i Selvedin Bašić spas vide u Turskoj. Do sada su sakupili 10.000 KM, a potrebno je 10.000 eura. Napola puta su i samo žele da njihova djeca dobiju tačnu dijagnozu.

Poziv na humanitarni bazar

Imran ima mononukleozu koja je izazvala niz zdravstvenih problema, a posljednje “mišljenje” ljekara u BiH je da je moguće da se radi i o mišićnoj distrofiji. Njegova sestra Iman, nakon MMR vakcine, ima oslabljenu sposobnost govora i niz drugih komplikacija. Oboje trebaju temeljnu dijagnostiku na osnovu koje se trebaju odrediti odgovarajući tretmani.

Kako pomoći

Ko god želi pomoći, može pozvati roditelje na broj 061/807-994. Za uplate iz BiH to možete učiniti na ime: 

Mirela Bašić

Trg heroja 16

71000 Sarajevo

1613000073552536 Raiffeisen Bank

Uplate iz inozemstva:

BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

ADDRESS: ZMAJA OD BOSNE BB SARAJEVO BIH

IBAN CODE: BA391613000073552536

FULL BENEFICIARY NAME: MIRELA BASIC

FULL BENEFICIARY ADDRESS: TRG HEROJA 16/15 SARAJEVO

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.