NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ako bude pameti, neće biti rata

Piše: Avaz.ba

21.5.2019

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ donosimo intervju s Vinkom Puljićem, vrhbosanskim nadbiskupom. Pročitajte kako je ocijenio stanje u Bosni i Hercegovini, šta je rekao o pozivu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da pripadnici Oružanih snaga obuku uniforme bivše Vojske RS te koji je ključ za bolju, stabilniju, napredniju BiH.

Otkrivamo šta dijeli BiH od pune kontrole nad nebom, a pročitajte i koji je epilog posjete Hans-Jirgena Štopora (Hans-Jurgen Stopor), šefa odjela klinike Memingen.

Nakon što su Sjedinjene Države zabranile korištenje tehnologije „Huaweija“, uslijedio je još jači udarac za tu kinesku kompaniju. Internetski gigant „Google“ odlučio je prekinuti saradnju s „Huaweijem“, a otkrivamo šta to znači za bh. operatere. Nakon odluke Glavnog odbora SDP-a da u TK ode u opozicione klupe, donosimo reakcije Bege Gutića, predsjednika Kluba SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona, i Bahrudina Hadžiefendića, predsjednika Kantonalnog odbora SBB-a.

Bili smo u Vitezu, gdje se protekla tri mjeseca vrijedno gradila prva jahta proizvedena u našoj zemlji. Zavirili smo u unutrašnjost, a Denis Kraljević, vlasnik firme „Derubis Yachts“ i investitor projekta, nam je otkrio sve detalje najboljeg broda u Evropi.

Otkrivamo i kakvo nas vrijeme čeka ovo ljeto. Kiša ili vrućine? Donosimo zanimljivu priču o 34-godišnjem Nikoli Dupalo iz Bosanskog Novog. Pročitajte kako se našao u dalekoj Kini te u kojoj neobičnoj disciplini drži Ginisov rekord.

Ogromne posljedice ostale su nakon poplava. Najviše muka imaju poljoprivrednici, a pročitajte upozorenje koje povrće treba izbjegavati.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje iz sudnice. Šta je Dario Delibašić kazao tužiocu o otmici? Bili smo na licu mjesta stravične nesreće između Mostara i Jablanice kada je život izgubio Milenko Pudar. Pročitajte i odluku Okružnog suda u Banjoj Luci. Koja je sudbina Steve Guskića (25), Luke Šinika (26) i Miroslava Popovića (33) iz Bosanske Gradiške, osumnjičenih za obljubu nemoćne djevojke, čiju su fotografiju, na kojoj je gola, objavili na društvenim mrežama, zbog čega su i privedeni.

Bosanac Denis Avdić četvrti put osoba godine u deželi: Najpouzdaniji sam migrant u Sloveniji.

Na stranama Sporta pročitajte šta je Robert Prosinečki poručio uoči starta operacije “Finska i Italija”. Mostarski velikan zadržao je vodeću poziciju u Prvoj ligi FBiH, a pročitajte koji je jedan od najsiromašnijih klubova došao do titule prvaka.

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ i dva priloga: "Automarket" i "Mali oglasi"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.