BEGOV HAN Otklonjena sumnja da se tijelo nalazi u potoku

Nastavljena potraga za dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok

Mještani će pretraživati svaki metar obale rijeke Bosne

Fena
21.05.2019 11:49

U potragu uključene brojne spasilačke ekipe

Foto: Arhiv

I danas je nastavljena potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u Begovom Hanu.

Pretragom cijelog potoka otklonjena je sumnja da se tijelo dječaka nalazi u potoku.

Danas se nastavlja potraga na relaciji Zavidovići - Maglaj. Akciju dodatno otežava zamućena rijeka Bosna i nakupine smeća i otpadnog materijala na obalama rijeke.

U potragu su uključeni timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, Federalne uprave civilne zaštite, SNIK "Atom" Zavidovići, pripadnici Specijalne policije ZDK, RK "Bosna" Zenica, GSS Zavidovići, GSS Žepče, vatrogasci, lovci, rafting i kajak klubovi, porodica prijatelji i mještani.

Mještani su vođeni obučenim spasiocima i pretraživat će svaki metar obale rijeke Bosne.

Tokom potrage Bosnom nizvodno od Zavidovića vršit će se i potraga za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da se nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji ukazuju na to.

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice. Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobivanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage, saopćeno je FUCZ-a.

Komentari

NA VRH